|
|
- zapewniają promocję zakładu,
- eliminują możliwość podszywania się innych producentów pod sprzedaż Państwa wyrobów,
- są źródłem informacji o firmie i o produkcie,
- skutecznie i w oryginalny sposób reklamują Państwa firmę i produkty,
- zapewniają identyfikację sanitarną drobiu,
- są gwarancją jakości dla klienta. |
|
|
Maszyna do wstępnego datowania etykiet, wraz z etykietą MAXI.
|
|
|
P.P.H. BENEKO Bernard
Bubacz
ul. Mazurska 8
78-550 Czaplinek
Hurtownia - ul. Poznańska 4
Tel.: (094) 375-50-36
Tel./fax: (094) 375-44-21
Tel. kom. 603-682-730, 601-992-941
NIP: 674-112-70-33 PL 6741127033
REGON: 331371906
beneko@beneko.com.pl
Opracowanie graficzne
braniecki@beneko.com.pl |
|
|
|
|
Systemy identyfikacji składają się z plastikowych etykiet wstrzeliwanych i pneumatycznego urządzenia aplikującego, szybkość aplikacji do 8000 etykiet na godzinę. Aplikacja łatwo ingeruje się w cykl produkcyjny nie powodując przestojów.
Etykiety wykonane są z plastiku który został dopuszczony przez PZH do kontaktu z żywnością.
Etykieta sama w sobie jest doskonałym (a przy tym trwałym) nośnikiem informacji. Można na niej umieścić w formie nadruku informacje o producencie (tj. nazwę, logo firmy), składzie wyrobu oraz wszystkie dane wymagane przez prawo sanitarne (tj. symbol weterynaryjny, datę produkcji, przydatności do spożycia itp.). Właściwie wstrzelona etykieta nie pozostawia resztek przy wyjmowaniu, jak również przypadkowo nie odpada.
|
Pneumatyczny aplikator dla systemu DATAPRINT posiada możliwość drukowania daty lub numeru partii jednocześnie z umieszczaniem etykiety w mięsie. |
Oferujemy trzy typy etykiet :
1) etykietę średnią 15x10mm,
2) etykietę dużą 15x20mm,
3) etykietę maxi 28x30mm,
Wybór etykiety maxi lub dużej ma dodatkowo tę zaletę, że pozwala na zastosowanie systemu DATAPRINT.
Składa się on z etykiet wstrzeliwanych i urządzenia aplikującego z zestawem do drukowania, który pozwala na śledzenie partii i pochodzenia świeżego mięsa na lini uboju.
Data i numer partii drukowane są jednocześnie z umieszczeniem etykiety w mięsie.
Etykiety duże i maxi mogą być wstępnie datowane przez nacięcie za pomocą specjalnej maszyny przed umieszczeniem ich w aplikatorze.
|
|
System identyfikacji poubojowej mięs czerwonych sprzedawanych w ćwierciach składa się z :
1) etykiet z folii PCV w rulonie,
2) etykiet wstrzeliwanych przyczepiających
etykietę z folii do mięsa,
3) drukarki termicznej z dodatkowym
oprogramowaniem w języku polskim
4) aplikatora do etykiet wstrzeliwanych.
Oprogramowanie generujące etykietę pracuje w środowisku MS WINDOWS.
Umożliwia dowolne zaprojektowanie wyglądu i treści etykiety, włącznie z wygenerowaniem kodu
kreskowego.
Drukarkę można włączyć do systemu informatycznego klienta (jeżeli taki jest już wykorzystywany). Bogactwo danych umieszczanych na etykiecie pozwala na łatwą identyfikację produktu od uboju do sprzedaży,
a przy tym spełnia wymogi Uni Europejskiej odnośnie sposobu znakowania mięs (CE n. 1760/2000 z 17/07/2000 i CE n. 1825/2000 z 25/08/2000). |
|
|
|